Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Ciorba taraneasca de vitel




Ingrediente (pentru o oala mare):

- 1 ceapa medie
- 3-4 morcovi mai maricei
- cateva linguri de ulei
- 700g pulpa de vitel (daca aveti ceva oase puteti adauga pentru aroma)
- 200-300 g mazare (in functie de preferinte)
- 1 borcan de fasole verde sau 200-300 g fasole proaspata sau congelata
- 4 cartofi mai mari
- un amestec de legume facut pentru salata olteneasca la borcan cu gust mai acrisor (varza, ardei, morcov, castravete taiate marunt) pe care eu il am pus la congelator. In lipsa lui eu folosesc gogosari si castraveti de la muraturi pentru ca dau o aroma buna.
- zeama de la o lamaie sau de pe muraturi (eventual combinat)


Preparare:

Pentru inceput se da morcovul si ceapa pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna in putin ulei. Cand sunt partial patrunse si se vede ca morcovul a lasat o culoare fruoasa in ulei, se adauga apa si carnea de vitel taiata bucatele si se lasa sa fiarba asa pana cand carnea incepe sa se patrunda (cca 1 ora).
Apoi se adauga mazarea si fasolea verde, precum si amestecul de varza, morcovi, ardei si castravete (sau muraturile taiate arunt). Cand carnea se apropie de final se adauga si cartofi taiati bucatele si se lasa sa fiarba pana devin moi si acestia.
Se drege de gust cu sare, vegeta, piper, zeama de lamaie si eventual zeama de la muraturi (cui ii place).
Se serveste cu smantana si la noi neaparat cu ardei iute de la borcan.

POFTA BUNA!