Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iunie 2011

Ciuperci umplute cu branza de burduf si legume

Este o reteta intradevar delicioasa si in acelasi timp usoara.

Ingrediente:

- 700 g ciuperci de dimensiune medie
- 300 g branza de burduf
- 1 ceapa
- 1/4 praz
- 1 ardei rosu
- 200 g salam sau sunculita (eu am avut acasa niste salam)
- marar, patrunjel dupa gust
- ulei de masline

Preparare:

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele astfel incat sa se poata umple cu amestecul pe care il facem in continuare. Se spala rapid ca sa nu se imbibe cu prea multa apa.
Intr-un vas se pune branza, ceapa si prazul taiate cat mai marunt, ardeiul si salamul taiate bucatele si verdeata tocata si se amesteca bine. Daca nu aveti ce face cu coditele de la ciuperci sau compozitia e prea putina se pot toca si aceastea si adauga in amestec.
Cu acest amestec se umple fiecare ciupercuta si se aseaza intr-o tava de cuptor. Deasupra se stropesc cu foarte putin ulei si se baga la cuptor 20-30 de minute la temperatura medie. Nu este necesar sa se puna apa (eu nici nu recomand) in tava deoarece ciupercile au retinut suficienta la spalare astfel incat sa nu se prinda.

Imi pare rau ca nu am pozat produsul final. Cu siguranta le voi mai face si atunci o sa postez si poze.

POFTA BUNA!


sâmbătă, 4 iunie 2011

Chec cu ciocolata

Din pacate, nu am reusit sa imortalizez acest chec, dar promit ca il voi mai face pentru ca a fost tare bun si atunci voi reveni si cu poze.

Ingrediente: (pentru o tava de 20/30)

- 4 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 400 ml lapte
- 50 g cacao
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 3 linguri de gem (eu am avut unul facut de mine de cirese cu grepfruit)

Pentru ornat am folosit:
- 50 g ciocolata menaj (se poate si mai mult)
- 1 lg unt
- 50 ml lapte

Preparare:

Albusul se bate bine cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si il mixam pana la o consistenta asemanatoare cu cea de bezea. Se pune apoi si galbenusul, uleiul, laptele si esenta de rom si ixa in continuare. Se adauga in cele din urma faina amestecata cu praful de copt si la final gemul si se amesteca astfel incat sa avem o consistenta omogena, nici prea moale, nici prea tare.

Compozitia astfel obtinuta sa toarna apoi in tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la 170 g 20-25 minute.

La final se scoate din cuptor si se lasa la racit si apoi se adauga glazura obtinuta prin topirea la microunde si amestecarea celor 3 ingrediente de la glazura.

POFTA BUNA!