Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 iulie 2011

Tarta cu mere caramelizate



O reteta usoara si cu un rezultat foarte bun.

Ingrediente:
Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 3 linguri faina
- esenta vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt

Budinca
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 lg si jumate faina
- 250 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat

Mere
- 4 mere taiate feliute
- 2 linguri unt topit
- 150 g zahar
- scortisoara dupa gust
- 1/2 plic gelatina


Pentru inceput am preparat blatul pentru tarta astfel: se bat albusurile cu praful de sare si apoi se adauga zaharul. Cand s-a batut bine se adauga galbenusurile, uleiul, faina, esenta de vanilie si praful de copt, toate treptat. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava de tarta cu diametrul de 28 cm care in prealabil a fost unsa cu unt si se baga la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade C.

Intre timp se prepara budinca si merele.
Pentru budinca se amesteca ingredientele cu telul si se pun pe foc. Se amesteca pana se ingroasa.

Pentru mere se pune untul intr-o oala si cand s-a topit se adauga zaharul. Cand a ajuns la temperatura de fierbere se aduga merele si scortisoara si se lasa pe foc mic cca 15 minute pana se inmoaie merele.

Cand s-a copt blatul se lasa putin la racit si se scoate din tava. Apoi se umple cu budinca peste care se adauga merele si deasupra gelatina preparat dupa instructiunile de pe plic, dar in care am adaugat si putin sirop ramas de la merele caramelizate.
Se poate orna cu frisca.
Apoi se baga la frigider si se poate consuma de voie.

POFTA BUNA!