Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 iunie 2013

Supa de broccoli

Pana nu demult nu am mai gatit broccoli si iata ca mai de voie mai de nevoie am ajuns sa gatesc si chiar sa imi placa. Pentru a satisfice nevoile alimentare ale prichindelului meu care e un mare mancacios si pentru ca am citit ca aceasta legume contine multe vitamine am cautat o reteta de supa de broccoli si am combinat de fapt vreo 3 ca sa ajung la rezultatul de aici. Aceasta supa in general se mananca in variant crema fina, dar pentru ca micutului meu ii place sa simta ca mananca ceva eu doar am pisat putin broccoliul.

Ingrediente (pentru 4 portii):

- 1 morcov mic
- 1 patrunjel mic
- 1 ceapa mica
- 1 lingura de unt
- cca 1/2 sau chiar 1/3 dintr-un broccoli
- 2 catei de usturoi
- sare, piper, nucsoara
- 300-400 ml lapte sau 200 ml smantana de gatit


Am taiat marunt ceapa si cuburi morcovul si patrunjelul. Am pus untul sa se topeasca intr-o oala si am adaugat ceapa, morcovul si patrunjelul si le-am lasat la calit amestecand ca sa nu se prinda. Cand sunt apropae gata se adauga usturoiul si am lasat asa cca 1 minut. Apoi am adaugat apa si am lasat sa fiarba asa cca 20-30 de minute (nu am avut morcov nou). Apoi am adaugat broccoliul si am mai lasat asa sa fiarba cca 15 minute.
Cand e gata broccoliul se poate baga in mixer sau eu doar le-am apasat cu furculita si am adaugat smantana (data trecuta am facut cu lapte si mi se pare ca nu e diferenta semnificativa de gust), sare, piper si putina nucsoara (dupa gust).
A iesit o supa chiar gustoasa!

Pofta Buna!


luni, 3 iunie 2013

Bomboane Raffaello

Acum ceva vreme am facut un tort super care se orna cu aceste Bomboane Raffaelo de casa pe care le-am gasit . Si avand in vedere ca la fetita mea i-au placut tare mult aceste bomboane si mi se par o alternative mai sanatoasa la cele din comert, le fac ocazional cu placere.

Ingrediente:

-  250 g lapte praf
- 100 g zahar pudra
- 80 g nuca de cocos + inca cca 20 de grame pentru ornat
- 100 g unt
- cateva linguri frisca lichida
- cca 30 de bucati de migdale

Reteta este una simpla. De fapt cred ca e una dintre cele mai simple pe care le-am facut: amestecam laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale si lingurile de frisca (cam 3-4). In cazul in care compozitia este prea vascoasa semai  pot adauga cateva linguri de frisca lichida. Apoi am modeleat bilute  si am bagat in mijlocul fiecareia o migdala si apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si prin bilute colorate pentru ornament.

POFTA BUNA!