Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iunie 2011

Chec cu ciocolata

Din pacate, nu am reusit sa imortalizez acest chec, dar promit ca il voi mai face pentru ca a fost tare bun si atunci voi reveni si cu poze.

Ingrediente: (pentru o tava de 20/30)

- 4 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 400 ml lapte
- 50 g cacao
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 3 linguri de gem (eu am avut unul facut de mine de cirese cu grepfruit)

Pentru ornat am folosit:
- 50 g ciocolata menaj (se poate si mai mult)
- 1 lg unt
- 50 ml lapte

Preparare:

Albusul se bate bine cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si il mixam pana la o consistenta asemanatoare cu cea de bezea. Se pune apoi si galbenusul, uleiul, laptele si esenta de rom si ixa in continuare. Se adauga in cele din urma faina amestecata cu praful de copt si la final gemul si se amesteca astfel incat sa avem o consistenta omogena, nici prea moale, nici prea tare.

Compozitia astfel obtinuta sa toarna apoi in tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la 170 g 20-25 minute.

La final se scoate din cuptor si se lasa la racit si apoi se adauga glazura obtinuta prin topirea la microunde si amestecarea celor 3 ingrediente de la glazura.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu