Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 mai 2011

Ciorba radauteana


Ciorba radauteana are un gust aparte si place unui public larg. Pot sa spun ca este un fel de ciorba de burta dar facuta pe carne de pui. Un preparat intradevar gustos si care merita incercat si chiar usor de preparat!

Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 3 morcovi
- albitura
- 1/2 ardei capia
- 6 catei de usturoi
- piper boabe
- 2 galbenusuri
- 1 smantana de 200 g cu grasime mai multa
- otet
- patrunjel proaspat

Preparare:

Se pune la fiert pieptul de pui intreg si se spumuieste cand da in clocot. Apoi se adauga ceapa, 2 morcovi, albitura, ardeiul, 2 catei de usturoi si piper boabe (eu am pus vreo 15 boabe), toate intregi, precum si sare sau vegeta dupa gust. Ce se prepara in aceasta prima parte este de fapt chiar o supa de carne.
Cand toate sunt fierte se strecoara supa, carnea se taie bucati marunte, iar zarzavaturile (morcovi, ardei si partial albitura) se baga la mixer. Din zeama se pune de-o parte 200 ml.
Diferenta de zeama impreuna cu carnea si legumele mixate se pun inapoi pe foc.
Cel de-al treilea morcov se da pe razatoarea fina si se pune la prajit in putin ulei.
Intre timp, se amesteca cei 200 ml zeama cu cele 2 galbenusuri si smantana si se adauga apoi in supa care este bine sa fie la foc mic acum.
Se sfarma cei patru catei de usturoi care au ai ramas si se pun intr-o sita mica care se pozitioneaza deasupra oalei si se spala usturoiul acesta cu zeama din supa in fierbere, de cateva ori.
La final se adauga morcovul care a fost prajit in ulei (asta e un truc ca sa aiba supa culoarea aceea frumoasa) si otet, dupa gust, precum si, daca va place, patrunjelul taiat marunt.

A fost foarte gustoasa!

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu