Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 martie 2013

Lasagna special (fara foi)

Aceasta este una din retetele mele favorite. Este o reteta de lasagna pe care am adaptat-o sa corespunda nevoilor mele de timp dar si de gust. Plus ca am o prichindea care nu mananca din acest fel daca vede foile de lasagna. Asa ca sunt facute cu paste obisnuite.

Ingrediente pentru sosul rosu  (ragu -  varianta mea pentru lasagna)


- 500 g carne vitel
- 3-4 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 gogosar sau pasta de ardei
- 750 ml suc de rosii
- 1 lingura si jumatate de zahar
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita oregano
- 1/4 legatura de patrunjel
- 1 lingurita condimente italienesti
- ulei
- vegeta, piper

Ingrediente pentru sosul alb


- 50 g unt
- 3 linguri faina
- lapte cat cuprinde (cca 300 ml)
- putin busuioc

Mai avem nevoie de 750 g paste (puteti si mai mult sau mai putin) si de 400 g cascaval.

Se prepara prima data sosul rosu. Se curata ceapa, usturoiul (care se taie marunst) si morcovul si se dau pe razatoarea. Se pun cateva linguri de ulei la incins si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul. Se taie gogosarul si se adauga si el. Carnea am tocat-o si o adaug peste ceapa si morcov cam dupa 5 minute. Lasam asa la prajit 2-3 minute si apoi acoperim carnea cu apa si lasam sa fiarba cca 45 de minute, timp in care amestecam si verificam sa nu se prinda si eventual adaugam apa.
Cand e aproape gata carnea adaugam sosul de rosii si apoi dam gust adaugand vegeta si piper, zaharul, chimen, busuioc, oregano, verdeturile italinesti si patrunjelul taiat marunt. Cand e gata se ia de pe foc.



Pana s-a facut sosul se fierb si pastele.

La final facem si sosul alb. Se pune intr-o tigaie untul si se lasa sa se topeasca. Se adauga si faina si repede putin lapte si se amesteca continuu la foc mic. Treptat se adauga astfel laptele incat sa avem o consistenta de smantana mai subtire. Se adauga putina sare si foarte putin busuioc.



Cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tava mare de cuptor de pune un strat de paste apoi un strat de sos rosu si apoi un strat de sos alb si cascaval. Se repeta cu inca un strat. Se acopera cu folie si se da la cuptor la 180 grade C o jumatate de ora. Se descopera apoi si se mai lasa asa 15 minute.





O minunatie de lasagna.



Mentionez ca se poate prepara si cu foi de lasagna, care inlocuiesc pastele. Eu le fac asa deoarece copiilor nu le place variant cu foi si prefera sa vada pastele in farfurie.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu