Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 martie 2013

Penne boscaiola

Revin cu o reteta usoara, pe care o fac totdeauna cand am putin timp la dispozitie sau imi este pofta de niste paste gustoase si aromate.

Ingrediente

- 150 g salam de porc sau de sunculita (ce va palce mai mult)
- 1 ceapa
- 400 g ciuperci
- o punga de paste (de 400 g)
- 300 g smantana cu grasime mai multa (daca se poate chiar din piata de la tarani) sau smantana dulce
- cascaval/parmezan
- ulei sau unt
- sare

Se pune apa la fiert pentru paste si intre timp taiem ceapa marunt si salamul in felii subtiri si le punem la calit impreuna in ulei sau unt. Adaugam dupa 2-3 minute si ciupercile taiate. Prajim putin si adaugam putina apa ca sa se poata face si ciupercile. Mentionez ca reteta originala nu cred ca ar avea ceapa dar mie mi se pare ca ciupercile nu merg bine fara aceasta combinatie. Cand sunt gata ciupercile se poate opri fierberea. Se adauga sare dupa gust

Intre timp se fierb pastele al dente si se scurg de apa si apoi se adauga asa fierbinti peste amestecul facut anterior. Se mai adauga si smantana si eventual se reporneste focul sub ele cateva minute.

La final se adauga cascavalul peste pastele fierbinti si el astfel se topeste in farfurie foarte frumos. Cel mai bine se potriveste cu aceasta reteta parmezanul, dar daca nu aveti nu disperati ca reteta e destul de buna si cu cascaval obisnuit.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu