Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 mai 2011

Pui cu cartofi la cuptor


Ingrediente:

- 1 pui transat
- 3 morcovi
- 3 cepe
- condimente: sare, piper, boia
- cartofi taiati ca pentru pai dar putin mai gros
- 8 catei de usturoi
- cca 100 ml ulei

Preparare:

Iata o reteta relativ simpla si totusi gustoasa!!
Eu am impartit puiul in doua tavi pentru a-mi incapea destui cartofi pentru o mancare de 2 zile.

Se transeaza puiul si se condimenteaza cu sare, piper, boia si apoi il punem in tava. Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele groase si se aseaza de asemenea in tava. Cartofii se curata si se taie felii mai groase decat la pai si se aseaza si ei la randul lor in tava. Se toarna cca 100 ml ulei (l-am impartit in cele 2 tavi) si se sareaza putin si cartofi. Se mai toarna apa (cca 2 cani/tava) astfel incat sa se fiarba componentele si se acopera cu folie de aluminiu.
Tavile astfel pregatite se baga la cuptor si se lasa asa acoperite cca 1 ora (o data se intoarce carnea in acest interval). Apoi se da jos folia (asta cand vedeti ca sunt aproape gata cartofii si carnea) si se mai lasa asa pana carnea e moale si se rupe de pe os iar cartofii sunt patrunsi. Daca e cazul, se mai poate adauga apa pentru a nu se prinde de fund. In acest moment cuptorul se poate seta pe gratar pentru 5 minute astfel incat carnea si cartofii ca capete o crusta aurie si de asemenea se toarna usturoiul pisat si amestecat cu putina apa peste compozitia din tavi.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu