Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 februarie 2013

Tocanita cu morcovi si smantana

Trebuie sa recunosc ca aceasta e o mancare usor de facut dar si care imi place tare mult. Se preteaza foarte bine pentru carnea de vitel, dar si pentru carnea de porc sau pui. Adesea, cand vreau o mancare mai usoara fac aceasta tocanita doar din piept de pui.

Ingrediente:

- 600 g carne vitel (carnea poate si si de pui/porc -  depinde ce va place)
- 4 cepe medii
- 4 morcovi medii
- 4-5 linguri ulei
- se pot adauga 1 ardei sau 1 lingura pasta de ardei si 2-3 rosii sau un pahar de suc de rosii dar merge foarte bine si fara
- 200 g smantana
- 3 linguri faina
- patrunjel si marar dupa gust (eu in general pun cate o legatura din fiecare pentru ca ii da o aroma aparte mancarii)
- sare si piper tot dupa gust

Ceapa se curata si se taie marunt si se pune la prajit in ulei. Se curata morcovii si se taie rondele si se adauga langa ceapa la prajit. Daca folosim si ardei sau pasta aceasta se adauga acum. Se lasa la prajit totul cca 10 minute si se amesteca continu pentru a nu se arde.
Carnea se taie bucati mici si se adauga la ceapa si morcovi. Se prajeste cateva minute asa si apoi se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana carnea se patrunde.
Cand carnea este gata se poate adauga sosul de rosii sau rosiile (daca hotaram sa folosim acest ingredient). Tot acum se pregateste un sos din smantana si faina. Acesta se amesteca cat se poate de bine ca sa ramana fara cocoloase si se adauga apa in asa fel incat sa aiba o consistenta de smantana. Acest sos se toarna peste mancare si se amesteca continuu pentru a nu se prinde deoarece din acest moment sosul se ingroasa. Le lasam sa fiarba impreuna cca 10 minute si apoi se condimenteaza si se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, chiar inainte de a stinge focul.

Rezultatul este super!

Se poate consuma cu paste, cous-cous, mamaliga sau orez.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu