Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 februarie 2013

Tocanita traditionala

Revin iar cu acea categorie de mancaruri care se preteaza foarte bine la aproape orice fel de carne. Acesta este si cazul tocanitei traditionale. De aceasta data am facut-o de pui, dar mai des fac aceasta tocanita cu carne de vitel (trebuie recunosc ca eu nu prea folosesc carnea de porc decat mai rarut, dar aceasta tocanita merge bine si cu carne de porc).

Aceasta reteta am facut-o mai demult, dar nu am avut timp sa postez (asta ca sa nu credeti ca fac tocanita dupa tocanita :) ).

Ingrediente:

- 4-5 cepe medii
- daca vreti sa va jucati cu aroma puteti pune 1/2 praz
- 1 gogosar sau 1 Lg de ardei la borcan (pe asta il folosesc mai mult pe timp de iarna)
- cca 300 ml bulion sau 4-5 rosii mari
- 1 pui transat

Ceapa se curata si se taie marunt si apoi se pune la calit in putin ulei. Se adauga si gogosarul sau ardeiul de la borcan si apoi si carnea si se amesteca 2-3 minute. Apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand puiul este aproape gata se adauga bulionul sau rosiile. Daca s-au adaugat rosii se mai lasa pe foc pana se inmoaie si acestea bine, iar in cazul in care ati folosit bulion se mai lasa inca cca 10 minute. Se condimenteaza dupa preferinte cu sare si piper, eventual niste chili.

Daca vreti o aroma aparte si care sa ii dea o tenta de mancare italieneasca se poate adauga 1 LG de zahar, busuioc si foarte putin oregana (merge si fara acesta din urma). Este super gustoasa si asa si ai impresia ca este o alta mancare.

Se poate servi cu orez, paste sau mamaliga.

De data aceasta am ales orezul.

POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. How to make money with virtual reality
    How do I get into real life sports betting? 샌즈카지노 kadangpintar . Virtual reality sports betting . This article shows you how to get into real life betting งานออนไลน์

    RăspundețiȘtergere