Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 mai 2013

Mucenici moldovenesti

Aceasta reteta am facut-o in martie, si bineinteles am mai repetat-o de atunci ca este tare buna si ai foarte putin de lucru la ea mai ales daca ai o masina de facut paine, unde imi place mie sa fac aluaturile de acest gen. Reteta originala am luat-o de aici.

Ingrediente

- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
- 70 gr ulei sau unt (eu prefer cu unt pentru ca mi se pare aluatul mai pufos dar daca vreti ca reteta sa fie de post atunci cu ulei)
- 5 linguri rase de zahar
- 260 gr lapte (sau apa/lapte de soia pentru varianta de post)
- 1 varf lingurita de sare
- coaja portocala
- nuca
- miere sau zahar pentru ornat
 
Dupa cum spuneam mai sus eu am pus ingredientele in masina de facut paine, respectiv faina, sarea, laptele, drojdia, untul, zaharul si coaja de portocala. Am pornit masina de paine pe programul de aluat si am lasat-o sa lucreze vreo 20 de minute. Apoi am scos aluatul si am format snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat din care am facut apoi mucenici in forma de 8. Ii lasam la crescut 1 ora dupa care ii pensulam cu putin lapte caldut sau apa,
 
Mucenicii i-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi am pus mierea la micro cateva secunde pana a devenit fluida.
Am pensulat mucenici cu miere (se poate si cu apa cu zahar) si am presarat pe ei nuca macinata cu putin zahara.
 
Au fost minunati!
 
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu