Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 mai 2013

Rulada din piept de pui cu sunca si cascaval

Am revenit cu o reteta exceptionala!

Zilele trecute am gasit o reteta care mi s-a parut interesanta pe site-ul Laurei Adamache si ca sa fie mai interesant l-am vazut apoi si pe site-ul Bucatareselor Vesele. Asa ca m-am decis sa incerc reteta si bine am facut. Este un minunat fel principal sau aperitiv ce poate fi folosit cu ocazia unor mese festive. Si ce e mai important, e absolut delicios!

Avand in vedere ca retetele pe care le-am gasit sunt aceleasi dar totusi cu mici diferente eu am hotarat sa pastrez ce imi place din fiecare si chiar sa adaug sau sa modific cateva mici aspect care sa corespunda cerintelor. Cred ca intelegeti ce vreau sa spun.

Ingrediente:


- 500-600 g de piept de pui dezosat
- 3 linguri iaurt
- 4-5 catei de usturoi
- sare si piper
- 1 lingurita ardei rosu la borcan
- 1/2 lingurita oregano
- 6 felii sunca de praga
- 6 felii cascaval
- 50 ml vin alb demisec
- putin ulei
- 3 oua
- 1 ceapa
- 1 gogosar
- 100 grame ciuperci
- 1 lingura sos de soia + 1 lingura miere (pentru crusta)


Pentru inceput, am taiat pieptul de pui astfel incat sa arate ca o carte si apoi l-am batut cu ciocanul de snitele ca sa se mai lateasca.

Apoi am facut omleta astfel: am pus la prajit intr-o tigaie mare 1 ceapa si 1 gogosar taiate marunt. Dupa cateva minute am adaugat ciupercile taiate feliute. Intr-o farfurie am spart ouale si le-am batut impreuna cu sare si piper. Apoi le-am adaugat in tigaie. Dupa cateva minute am intors omleta pe cealalta parte. (Atentie: omleta nu se amesteca pentru ca vrem sa obtinem o bucata intreaga ca si la restaurant). Cand e gata se lasa la racit.

Am asezat apoi pieptul de pui in asa fel incat sa arate ca un dreptunghi si am pus pe el omleta, feliile de sunca si cele de cascaval. Si apoi am rulat cu mare grija. Partea asta e cea mai grea pentru ca asa pare ca totul vrea sa iasa afara. Eu m-am ajutat initial de niste scobitori care sa tina rulada impreuna pana cand am legat-o cu ata de bucatarie.

Apoi am pus in tava de cuptor hartie de copt si am pus rulada in ea. Am facut apoi un amestec din iaurt, usturoiul pisat, sare, piper, ardei si organo si am uns rulada cu acest amestec. Am adugat apoi in tava peste ea 4-5 linguri de ulei, vinul si putina apa si am bagat la cuptor la 180 grade pentru cca 50 de minute. Am pregatit un amestec din sosul de soia si miere si dupa acele cca 50 de minute am uns rulada cu el si am mai lasat asa cateva minute ca sa se rumeneasca la suprafata.

Nu am reusit sa fac poza decat la rulada intreaga ca feliile au trecut pe loc si nu am avut timp sa mai tai altele.

A iesit ceva super bun!

POFTA BUNA!



Chiar bucata acesta se desfacu-se pentru ca rulada s-a rupt in doua cand am scos-o din tava chiar pe acolo dar pe cuvant de onoare ca restul au aratat super bine. :) Eu sigur voi face reteta la o ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu